Iniciar un projecte web no és el més senzill del món. Si és la primera vegada que voleu fer una pàgina web, és possible que desconegueu molts dels termes utilitzats i les necessitats que requereix una web per poder funcionar.

En aquest ajut mostrarem de la manera més senzilla possible que és cada servei i que requereix per tenir la seva pròpia web.

Primeres passes a cdmon

La primera cosa que cal saber, que és un domini i perquè ho necessito: Un domini és un nom fàcil de recordar associat a una adreça IP física d'un servidor. En altres paraules, és el nom sintàctic associat a la IP d'un servidor perquè quan es vulgui accedir a aquest servidor, no s'hagi de fer per la IP, sinó que es fa des del nom del domini (dominioexemple.com)

És important que sàpiga que necessiteu un domini perquè la seva pàgina funcioni públicament i la gent hi pugui accedir. En resum, és el nom que se li vol donar a una pàgina i amb què accediran els visitants de manera pública.

Si voleu tenir comptes de correu amb un nom en concret (exemple@dominioexemple.com) haureu de contractar el domini en qüestió per poder crear els comptes amb aquest @.

IMPORTANT : El nom de domini és únic, per tant, si intenteu contractar un domini ja actiu, us apareixerà com que ja està registrat. En cas que vulgui registrar només aquest domini, haurà d'esperar que aquest caduqui i s'alliberi la venda al públic o bé registrar el domini amb una altra extensió (.com | .es | .cat | .org)

Un cop ja té clar que necessita un domini perquè la seva pàgina pugui ser visible i funcional, el segon que cal tenir en compte és el hosting associat a aquest domini.

Per començar, què és un hosting? Un hosting és un servei dallotjament en línia que et permet publicar un lloc o aplicació web a Internet. Quan obtens un hosting, bàsicament llogues un espai en un servidor que emmagatzema tots els fitxers i dades del teu lloc web perquè funcioni correctament.

El hosting és un espai del servidor reservat per al domini associat a aquest hosting. D'aquesta manera, aquest domini té un espai assignat a aquest servidor per poder desenvolupar tot el projecte.

En resum, el domini és el nom assignat a la pàgina web i el hosting és el “servidor” on està emmagatzemat tot el contingut de la web (arxius web, base de dades, correus electrònics, etc).

A cdmon disposem de diversos tipus de hosting per contractar. El pla a contractar varia en funció de la pàgina o projecte que vulgueu desenvolupar. Podeu veure les característiques de cadascú des de la nostra pàgina oficial

Per poder contractar un domini i un hosting amb cdmon , cal que estigui registrat amb nosaltres. Doneu-vos d'alta

La contractació del domini i el hosting es fan des de la nostra pàgina comercial. cdmon.com . Podeu accedir-hi directament i si teniu qualsevol dubte, podeu contactar amb el nostre servei d'atenció al client